Переваги дистанційної освіти

 




ПЕРЕВАГИ І НЕДОЛІКИ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ



Останнім часом багато з нас почали задаватися питанням які ж переваги і недоліки дистанційного навчання. Причиною цьому став коронавірус. Однак і без цього дистанційне навчання розвивається бурхливими темпами з поширенням ролі Інтернету в нашому житті

Переваги і недоліки дистанційного навчання


Переваги дистанційного навчання

1. Більша гнучкість

За допомогою програм дистанційного навчання студенти можуть проходити та проходити бажані курси з будь-якого місця за допомогою комп’ютера та підключення до Інтернету. 


Більший відсоток тих, хто вступає на дистанційну освіту, насправді є людьми, які працюють. Дистанційне навчання дозволяє таким студентам знаходити зручний час для навчання, не заважаючи їх і без того напруженому графіку. Можна вчитися після роботи, серед ночі або у вихідні дні. Навчальні матеріали та інструкції насправді можна отримати в Інтернеті в будь-який час. Тож працюючі студенти можуть вчитися, заробляючи.  

2. Відсутність поїздок на роботу та до школи

Дистанційне навчання відбувається в Інтернеті, а це означає, що студентам та учням не потрібно витрачати гроші та час на поїздки до місця проведення занять та назад. Студенти можуть брати уроки та виконувати завдання, не виходячи з дому. 

Більшість установ, які пропонують програми дистанційного навчання, читають лекції та викладають навчальні посібники за допомогою онлайн-відеоконференцій.

Це означає, що студентам та учням не потрібно застрявати в класі. Насправді можна насолоджуватися заняттями, не стаючи з дивана у вітальні, спальні чи знаходячись в саду. 

Рішення для відеоконференцій, такі як ezTalks Cloud Meeting, Google Classroom пропонують інноваційні дошки та параметри спільного використання екрану / файлів, що роблять заняття більш інтерактивними. Його повне HD відео і аудіо дублюють клас у реальному житті , що робить онлайн лекції більш значущими.   

3. Значна економія коштів

Вартість освітніх програм в Інтернеті, як правило, нижча порівняно з тими, що пропонуються в звичайних закладах. Проведення онлайн-курсу або програми також виключає витрати, пов’язані з поїздками на роботу, орендою квартири та / або отриманням харчування. 

Це означає, що дистанційне навчання є економічно вигідним варіантом як для учнів, так і для батьків. Окрім зручності проходження курсу вдома, студенти матимуть прекрасну можливість заощадити більше на навчанні.

4. Зручне навчання

Для більшості учнів повернення до класу досить залякує. Задавати запитання – може викликати сором’язливість у студентів. Але це не так з дистанційним навчанням. Дисциплінований та мотивований студент може вчитися у своєму власному темпі. Інтернет-освіта поєднує використання навчальних посібників, матеріалів електронного навчання та сеансів відеоконференцій для передачі знань студентам. Це означає, що учні з різними здібностями можуть мати можливість зрозуміти курс детально.  

Недоліки дистанційного навчання

1. Відсутність соціальної взаємодії 

Навчання в реальному закладі надає студентам можливість особисто зустрічатися та спілкуватися з людьми з різних місць. 

Дистанційне навчання обмежує студентів лише заняттями та навчальними матеріалами, що базуються на Інтернеті. Хоча студенти можуть взаємодіяти через чати, дискусійні дошки, електронні листи та / або програмне забезпечення для відеоконференцій, цей досвід не можна порівняти з традиційною школою.

2. Високі шанси відволікти увагу

Без особистої взаємодії з викладачами та іншими студентами, тим, хто навчається в Інтернет-програмі, може бути важко відстежувати свої курсові роботи та завдання. 

Це тому, що немає постійних нагадувань про очікувані завдання та / або терміни. Потрібно лише бути мотивованим і зосередженим, щоб мати змогу успішно пройти курс. 

3. Складна технологія

Будь-який студент, який бажає вступити на програму дистанційного навчання, повинен інвестувати в цілий ряд обладнання, включаючи комп’ютер, веб-камеру та стабільне з’єднання з Інтернетом. 

Між студентами та викладачами немає абсолютно ніякого фізичного контакту, оскільки інструкції доставляються через Інтернет. Ця надмірна залежність від технологій є головним недоліком дистанційного навчання. 


У разі будь-якої несправності програмного чи апаратного забезпечення навчальна сесія класу зупиниться, що може перервати процес навчання. Більше того, складний характер технології, що використовується в дистанційному навчанні, створює проблеми для студентів, які не є комп’ютерно та технічно підковані.

4. Сумнівна довіра до Інтернет-ступенів 

Незважаючи на свою зручність та доступність, дистанційне навчання для багатьох все ще не є найкращим варіантом через відсутність недостатньої якості викладачів. 

Навіть коли викладачі мають повну кваліфікацію та досвід, їм може бути не комфортно викладати в Інтернеті. Дизайн та доставка кожного курсу сильно відрізняються. Іноді викладач може знайти мало часу, щоб поговорити про незначні деталі даної теми, які в іншому випадку важливі для того, щоб допомогти студентам краще зрозуміти дану концепцію. 

Ці, а також безліч інших викликів, таких як відсутність належної оцінки, роблять довіру до дистанційного навчання сумнівною.

Власне кажучи, там є багато роботодавців, які не приймають онлайн-дипломи. Це означає, що студенти повинні оцінити, чи можуть їхні онлайн-ступені бути ідеальними для цільової роботи чи майбутнього навчання. Це відбиває охоту у багатьох студентів від програми дистанційного навчання, навіть якщо пропонований ступінь справжній та конкурентоспроможний на ринку. 

Висновок

Отже, ми розглянули, які переваги і недоліки дистанційного навчання. Незважаючи на свої численні недоліки, дистанційне навчання все ще забезпечує кращі варіанти навчання для студентів, які бажають насолоджуватися більшою зручністю та гнучкістю при вивченні курсу. 

Найбільшими перевагами дистанційної освіти є те, що вона дозволяє студентам отримати доступ до численних інструментів навчання, використовуючи мінімальні фінансові ресурси. Навчання в Інтернеті навіть стає більш інтерактивним за допомогою програмного забезпечення для відеоконференцій. Це покращує здатність здобувати та зберігати знання з даного предмету. 

Однак дистанційна освіта обмежує соціальну взаємодію, передбачає використання складних технологій. 




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Метод кольоротерапії. Реабілітаційні можливості кольору. Відео

Захисні механізми психіки

Користь кольоротерапії