Твоя Інтернет безпека

 

Важко уявити життя сучасної людини без Інтернету. Мережа вже давно стала частиною нашої буденності. І хоч в цьому є свої, як плюси, так і мінуси, ми маємо знати правила "гри" у цьому середовищі. Тож, хочу нагадати тобі загальні, проте дуже важливі норми ососбистої безпеки в Інтернеті.

+ Надійний пароль! Коли ми реєструємося в якійсь соціальній мережі чи на окремому сайті, необхідно придумати надійний пароль. Для цього варто застосовувати цифри та літери (як великі, так і маленькі), а ще, за можливістю, знаки та символи. Паролі мають бути різними! У такому випадку, навіть якщо зловмисники чи зловмисниці зламають, наприклад, твій акаунт в Інстаграм, то за інші соціальні мережі ти можеш не хвилюватися.

+ Будь уважним/ою до дрібниць на фото чи відео! У соціальних мережах доволі часто зявляється якась особиста інформація на фото чи відео. Ти можеш зовсім не звернути увагу, що на твоєму фото десь позаду лежить посилка із особистими даними, але, на жаль, зловмисники помічають навіть маленькі дрібнички. Тож, раджу бути уважною/уважним та питати себе: "Чи можна щось особисте дізнатись про тебе зі світлини чи відео?" 

+ Не варто вказувати також геолокацію.

+ Загальнодоступний Wі-Fі НЕ ок для банківських операцій! Хочу звернути твою увагу на загальнодоступний Wі-Fі. Іноді шахраї, за допомогою нього, отримують особисті дані. Утримуйся від банківських операцій за допомогою  Wі-Fі в будь-яких громадських місцях.

Будь відповідальним користувачем мережі Інтернет та дбай про свою безпеку!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Метод кольоротерапії. Реабілітаційні можливості кольору. Відео

Захисні механізми психіки

Користь кольоротерапії